torsdag 1 mars 2018

Ny sångberättelse på gång...

Sångberättelsen är ett samarbete mellan mig som skolbibliotekarie och Annika, som arbetar som musiklärare på låg- och mellanstadiet. Vi har plockat ut ett antal låtar som eleverna får öva när de har musik.

Mellan varje låt får barnen sen skapa en del av en saga. Resultatet blir som en "stafettsaga", en sångberättelse, där man fortsätter på det ställe där sista gruppen stannade. Berättelsen knyter ihop sångerna och själva sagan växer alltså fram mellan låtarna.

Sångberättelsen vaktas av Den blodtörstiga tigern... bara genom att göra en ramsa och killa öppnar den sig...

Sångberättelsen vaktas av "Den blodtörstiga tigern"... och bara genom att göra en ramsa och killa lite öppnar den sig...

Efter det får barnen höra sagan så långt den hunnit växa fram - tills man kommer fram till den del de själva får vara med och skapa. 

Nu har nästan alla klasser på lågstadiet varit med och gjort "sitt" kapitel till sångberättelsen. Kvar är åk 3 som får äran att "knyta ihop säcken" på den här stafettsagan.

Fredagen efter sportlovet är det dags. Då är det storsjung i lekhallen för alla elever som varit delaktiga. Då äntligen får alla höra hela sagan och sjunga sångerna till.

/Birgitta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar